انتخاب نام تجاری یا همان اسم فروشگاه اینترنتی شما، یک عنصر غیرقابل انکار در موفقیت کسبوکارتان است.
زمانی که عبارت “جستجو در اینترنت” را میشنوید، اولین چیزی که در ذهن شما ظاهر میشود چه چیزی است؟ مطمئنا یا نام گوگل یا لوگوی آن. در مورد واژه “فروشگاه اینترنتی” چطور؟ احتمالا برند دیجی کالا! و برای “سایت اشتراک گذاری ویدیو” یوتیوب یا آپارات در ذهن شما تداعی میشوند.
مسلماً تمامی این موفقیت مربوط به انتخاب نام آنها نبوده و برندسازی و دیگر فعالیتها نقش مهمی در به خاطر سپاریشان داشته است. اما نکته مشترکی که بین مثالهای بالا مشاهده میشود یک چیز است: انتخاب یک اسم مناسب!
در پایان این مقاله شما بعد از انتخاب نام فروشگاه، آماده شروع کسب و کار اینترنتی و کسب درآمد از آن هستید.
نکات کلیدی در انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی
حتی یک فروشگاه سنتی را هم که بخواهید راهاندازی کنید، بدون اسم افتتاح نمیشود. چون اسم بخشی از هویت فروشگاه و کسب و کار شماست که دیگران از طریق آن، شما را میشناسند.
1. اسم ساده و کوتاه انتخاب کنید
به نظر شما بین دو برند روبرو، کدام یکی توانایی بیشتری در جلب نظر مخاطب و ارتباط را او را دارد؟ ” digitalmarketinginstitute ” یا ” moz ” ؟
راستش را بخواهید نام برند اول را خودم هم نتوانستم بهراحتی تلفظ کنم! اینها دو سایت در زمینه آموزش سئو هستند. سایت moz در صفحات اول گوگل و سایت دیگر، اغلب چندین رتبه پایین تر از آن قرار دارد. یکی از مهم ترین نکاتی که باعث موفقیت بیشتر و شناخته شدن بیشتر سایت moz شده، همین نام ساده آن است.
بنابراین باید اسمی را انتخاب کنیم که ساده و بهراحتی قابل تلفظ باشد، همچنین بهخوبی در خاطر و ذهن مشتری بماند. اسم فروشگاه اینترنتی شما هر چه بیشتر این ویژگیها را داشته باشد، امکان شناخته شدنش بیشتر خواهد بود.
2. یک اسم منحصربهفرد انتخاب کنید
مدتی پیش، به یکی از دوستان در مورد فروشگاه آنلاین”بیگی کالا” صحبت میکردم. زمانی را صرف کردم تا قانع شود که منظورم از بیگی کالا، سایت “دیجی کالا ” نیست!
بگذارید موفقیت برند یک فروشگاه برای خودش باقی بماند! قرار نیست به دلیل تشابه اسم با یک مجموعه بزرگ، اعتبار آنها به برند شما نیز منتقل شود. متأسفانه در ایران به شدت شاهد این موضوع هستیم که سایتهای تازهکار با استفاده از نامهای مشابه سایتهای معروف، سعی در تسریع روند برندسازی خود میکنند.
بهعلاوه اینکه در انتخاب اسم برای فروشگاه اینترنتی، بیدلیل به سراغ نامهای معروف مانند اسم یک واقعه، مکان یا اسم شخصیت شناخته شده نروید. بهتر است صرفا از سر هیجان و بیدلیل در مورد آن تصمیم گیری نکنید.
اگر بخواهید اسم دامنه و برند سایتتان یکی باشد، شما حتما باید یک اسم منحصر بهفرد برای آن انتخاب کنید؛ چون در غیر اینصورت اجازه ثبت آن را ندارید.
3. به ماندگار بودن اسم برند اهمیت بدهید
بیشتر از 10 سال پیش، صاحبان کارخانه “شکلات سازی مارس” و مدیران بازاریابی این مجموعه بزرگ، از افزایش فروش ناگهانی محصولات خود متعجب شده بودند. همه چیز مثل قبل بود، نه کمپین تبلیغاتی جدید و نه فعالیت خاصی! پس این افزایش ناگهانی فروش از کجا سرچشمه میگرفت؟
در نهایت پس از تحقیقات زیاد جواب معما به دست آمد: به دلیل فرود کاوشگر معروف آمریکایی روی سیاره مریخ یا همان مارس، واژه مارس بارها و بارها در سراسر آمریکا و اروپا از تلویزیون و رادیو توسط مردم شنیده میشد. این موضوع باعث شده بود که مخاطبان در فروشگاهها، از میان برندهای مختلف به سراغ برند شکلات سازی مارس بروند، زیرا این برند برای آنها نامی آشناتر بود!
بد نیست این را هم بدانید که 55 درصد از مخاطبان در 15 ثانیه اول ورود، صفحه سایت را ترک میکنند. این یعنی شما صرفا 15 ثانیه زمان دارید تا نام برندتان را در ذهن مخاطب ماندگار کنید.
استراتژیهای انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی
تا اینجا با یک سری از نکات، بایدها و نبایدها در انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی آشنا شدیم. در ادامه قصد داریم استراتژیهای انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی باهم مرور کنیم. البته این را بگوییم که اسم فروشگاه اینترنتی یا برند، اسم دامنه و اسم شرکت لزوما یکی نیستند. البته میتوانید آنها را یکی هم در نظر بگیرید.
1. استراتژی انتخاب نام تجاری یا برند
زمانی که برای اولین بار کلمه “نوین” را میشنوید، یاد چهچیزی میوفتید؟ احتمالا این واژه شما را یاد هیچ چیزی، حداقل در دنیای دیجیتال مارکتینگ نمیاندازد. اما پس از ورود به سایت نوین، مطالعه مقالات و بررسی خدمات آنها، حتی در صورت شنیدن این کلمه در گفتگو روزمره خود، احتمالا چنین موضوعاتی به یاد شما میآید:
- طراحی سایت
- تولید محتوا
- آموزش دیجیتال مارکتینگ
- و…
نام تجاری چیزی است که فقط و فقط “شما” را به یاد مخاطب میاندازد؛ اما احتمالا تا زمانی که مخاطب با شما آشنایی نداشته باشد، حتی با شنیدن آن نمیفهمد که فعالیت شما در چه زمینهای است!
اگر قصد استفاده از این استراتژی را دارید بهتر است، به نکات ابتدای مقاله از جمله سادگی اسم، ماندگاری و منحصر بودن آن توجه کنید.
2. استراتژی انتخاب اسم بر اساس کلمات کلیدی
یکی از نکاتی که میتواند باعث بهبود (هرچند جزیی) سئوی سایت شما در کلمات کلیدی شود، وجود کلمه کلیدی در دامنه و اسم فروشگاه اینترنتیتان است! گوگل و دیگر موتورهای جستجو سعی میکنند بیشتر به سایتهایی اهمیت دهند، که به صورت تخصصی وارد یک حیطه فعالیت شدهاند.
زمانی که نام دامنه سایت شما “kado” یا “gift” باشد، گوگل مطمئن میشود که فعالیت شما کاملا بر فروش کادو و هدیه متمرکز است. پس میتواند به عنوان یک سایت مناسب در این زمینه به شما اعتماد کند.
نمونه انتخاب اسم سایت با این استراتژی را در کلمه کلیدی “طراحی سایت” مشاهده میکنید. با جستجو این عبارت با سایتهایی روبرو میشوید که نامهایی مانند: “tarahi-sit” ،”web-design” و “tarahi-website” دارند.
همانطور که گفتیم این موضوع میتواند باعث بهبود سئو سایت شما شود. علاوه بر آن میتواند در نگاه اول به مخاطب بفهماند که خدمات شما چیست و در چه زمینهای فعالیت میکنید. اما مسئله اینجاست که استفاده از این استراتژی شما را در برندسازی به مشکل میاندازد! تصور کنید که فردی از مشتری شما سؤال میکند: سایتت را چه کسی طراحی کرده؟ و او در جواب نام برندتان را میگوید:”طراحی سایت!”
3. استراتژی ترکیب برند و کلمه کلیدی در انتخاب اسم سایت
ترکیب برند و کلمه کلیدی، یک پیشنهاد مناسب برای انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی و دامنه است، که علاوه بر بهبود سئوی سایت شما، میتواند به ایجاد برندی ماندگار در ذهن مخاطب کمک کند.
به عنوان چند نمونه مثال میتوان به برندهای پایین اشاره کرد:
- ملی SMS (ارائه خدمات ارسال پیامک انبوه پیامک)
- ملی وب (ارائه خدمات وبسایت)
- و…
لازمه هایی که باید بعد از انتخاب نام برند رعایت کنید :
همه چیز با انتخاب یک نام تجاری تمام نمی شود. از حالا باید اقداماتی را برای ثبت برند خود و ماندگار کردن آن انجام دهید.
در شبکههای اجتماعی یک اکانت با اسم برندتان بسازید
مطمئنا با اهمیت نقش شبکههای اجتماعی در فروش و برندینگ هر کسبوکار آشنا هستید. پس از انتخاب اسم برای فروشگاه اینترنتیتان، در شبکههای اجتماعی جستجو کنید که این اسم آزاد باشد.
برای این کار بهتر است تا به جای مراجعه به هر اپلیکیشن به صورت جداگانه، برای این کار یک ابزار کاربردی به شما معرفی میکنیم:” namecheckr“. این ابزار با رابط کاربری فوق العاده، در کسری از ثانیه به شما نشان میدهد که آیدی شما در کدام شبکههای اجتماعی و حتی پسوندهای دامنه معروف اشغال شده و در کدام آزاد است.
البته برای بررسی آزاد بودن نام دامنه در پسوند ir باید به سراغ یکی از سایتهای ثبت دامنه فارسی رفته این موضوع را بررسی کنید. این را هم اضافه کنیم که مخاطبان شما قرار نیست صرفا از روی آیدی به شبکههای اجتماعیتان دسترسی پیدا کنند؛ چون شما زمانی که برند شوید، آدرس دقیق شبکههای شما در سطح وب و حتی در جستجوی گوگل هم نمایش داده خواهد شد.
دامنه و برند خود را ثبت کنید
برای شروع کسب و کار اینترنتی؛ دامنه خود را ثبت میکنید. علاوه بر آن، برای حفظ مالکیت، برندتان را هم ثبت کنید. پیشنهاد ما برای انتخاب پسوند دامنه، پسوندهای com، org یا info است. البته در کنار یکی از این پسوندها، پیشنهاد میکنیم، دامنه خود را در پسوند ir هم به ثبت برسانید.
پس از ثبت دامنه نیز برای ثبت برند خود اقدام کنید.
5. کسبوکار اینترنتی خود را شروع کنید!
در نهایت و به عنوان قدم آخر، وقت آن رسیده که وارد مراحل بعدی راهاندازی کسب و کار اینترنتی خود شوید. اولین قدم پس از ثبت دامنه، طراحی یک سایت است.
راهکار آسان دیگری که در مقابل شما وجود دارد، سایت ساز ملی وب است که میتوانید با استفاده از آن در کمترین زمان ممکن فروشگاهتان را راهاندازی کنید.
سخن آخر
خب این هم از انتخاب اسم فروشگاه اینترنتی! دیدید که کار خیلی سختی نیست. اما اگر بخواهید برای آن وسواس زیاد بهخرج دهید، روند راهاندازی سایت یا فروشگاه اینترنتیتان را به تعویق میاندازد. پس بعد از انتخاب اسم، سریعا به سراغ مراحل بعدی راهاندازی سایت فروشگاهی خود بروید و به درآمد برسید.
راستی، بعد از مطالعۀ این مطلب، ایدهای برای اسم فروشگاه ذهنی به ذهنتان رسیده است؟ خوشحال میشویم آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. یا اینکه هر سوالی در مورد سایت یا فروشگاه اینترنتی داشتید با ما در تماس باشید. 01333854446
[…] است شما را درگیر کرده باشد. پیشنهاد میکنیم مقالۀ “ چه اسمی برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنیم ” را […]